Creus dels Creuats

06 març 2018

Creus dels Creuats

Pintura Gòtica Lineal > València > Església de Sant Joan de l'Hospital > Creus dels Creuats

Localitat

València

Edifici

Església de Sant Joan de l'Hospital

Datació

SS. XIII - XIV

Classificació administrativa

BIC

Pintura. Denominació / temàtica

Creus dels Creuats

Localització dins l'edifici

A l'entrada del complex hospitalari i altres exemples al cementiri

Datació pintura

-

Tècnica

-

Dimensions

-

Temàtica

-

Estat de conservació

Bo

Intervencions anteriors

UPV 1997

Informe final / publicació

No / No

Trets estilístics d’execució matèrica

-

Elements decoratius característics

Les creus de l'entrada conformen un conjunt de sis creus gòtiques de color roig. Representen el símbol de la desapareguda Ordre de Sant Joan de l'Hospital, fundadora del conjunt hospitalari. Estan ordenades en dos nivells, a la part més alta quatre creus patents on les puntes són més amples que l'interior; i a al part inferior dos creus amb les puntes de forquilla tancades formant triangles, de major dimensions que les creus anteriors.

Paral·lels amb altres pintures

-

Materials compositius

Analítica

No

Suport

Carreus

Morters de preparació

-

Aglomerant

-

Càrregues

-

Capa pictòrica

-

Aglutinant

-

Pigments

-

Altra informació d'interés

-

Bibliografia específica

MOLTÓ ORTS, Maite; REGIDOR ROS, José Luís; OSCA PONS, Julia; ROIG PICAZO, Pilar; REGIDOR MERINO, José LuíS. Descubrimiento y restauración de las pinturas murales de San Juan del Hospital, Valencia. [a] R&R Restauración & Rehabilitación. Revista Internacional del Patrimonio Històrico. Ed. América Ibérica. Madrid. 2003. No 76, pp. 70-75.
ORDEIG, M. [et al]. Església de Sant Joan de l'Hospital de València. Obra recuperada del trimestre. Abril 2003. N o13. Les pintures murals del segle XIII del museu conjunt hospitalari de Sant Joan de l'Hospital de València. Edita Conselleria de Cultura i Educació. Sotsecretaria de Promoció Cultural. València. 2003.
Rubio Mifsud, A “La pintura mural gòtica lineal a territori valencià. Statu Quo del Corpus Conegut. Estudi i Anàlisi per a al seua conservació”. Tesi doctoral. 2015. Disponible a https://riunet.upv.es/handle/10251/59466?show=full
- Rubio, A; Zalbidea, M.A. “Estudio comparativo de materiales y técnicas en tres conjuntos de pintura mural del periodo gótico lineal en territorio valenciano”. Emerge, Jornadas de Investigación emergente en conservación y restauración de patrimonio. UPV. 2014. (PágS. 81-89) Ed. UPV.

Galeria fotogràfica

Top